Systemen

Loading…

Of het nu gaat om het beheersen van het klimaat in één vertrek of in uw gehele instelling, Heva biedt een uitgebreide reeks systemen voor elke situatie. Variërend van verrijdbare airconditioners en diverse (multi)splitsystemen tot aan complete klimaatbeheersingsinstallaties. Ideale methoden om ruimten te koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. En allemaal flexibel toepasbare en gebruiksvriendelijke systemen met een zeer laag geluidsniveau en een compact en eigentijds design.

Splitsysteem

Als er sprake is van één vertrek, biedt een splitsysteem de oplossing. Dit systeem bestaat uit twee delen. De binnen-unit (wand- of plafondmodel) zorgt voor circulatie, koeling of verwarming en ontvochtiging van de ruimtelucht. De buiten opgestelde unit geeft de opgenomen warmte af aan de buitenlucht. Dunne koudemiddelleidingen zorgen voor de onderlinge verbinding.

Multi-splitsysteem

Indien er sprake is van meerdere vertrekken biedt een multi-splitsysteem een eenvoudige oplossing. Het principe is hetzelfde als het hierboven beschreven splitsysteem met als voordeel dat er meerdere binnenunits op de buitenunit aangesloten kunnen worden. Bij dit systeem loopt er van elke binnenunit een leiding naar de buitenunit. Er kunnen maximaal vier binnenunits worden aangesloten op de buitenunit.

Klik hier voor een folder van Toshiba Multisplitsysteem

VRF-systeem

Een VRF-systeem is vergelijkbaar met het multi-splitsysteem. Bij een VRF-systeem kunnen ook meerdere binnenunits aangesloten worden op de buitenunit. Echter loopt er bij een VRF-systeem slechts één leiding naar de binnenunits. Deze leiding wordt bij elke binnenunit afgetakt naar de volgende binnenunit. Bij het VRF-systeem kunnen veel meer binnenunits op de buitenunit worden aangesloten. Daarnaast is er dus duidelijk minder leidingwerk nodig dan bij een multi-splitsysteem.

Klik hier voor een folder van Toshiba VRF-systeem

 

Koudwatersysteem

Een koudwatersysteem bestaat uit een chiller die b.v op het dak worden geplaatst. De koeling/verwarming vindt plaats door middel van het transporteren van koud of warm water naar de binnenunits welke zich in de te koelen of verwarmen ruimte bevinden. Koudwatersystemen zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in grote gebouwen en productieruimtes. Daarnaast worden de kleinere koudwater-systemen ook in grotere woningen toegepast. Een belangrijk ander voordeel van koudwatersysteem is dat het de ene ruimte kan koelen en de ander kan verwarmen (4-pijpssysteem). Tevens is uitbreiding van het systeem relatief eenvoudig.

Klik hier voor een folder van een Koudwater-systeem 17-33kW
Klik hier voor een folder van een Koudwater-systeem 40-160kW

 

 

Vraag hier uw offerte aan 

  

 

 

 

Buitenunit Toshiba Single

 

Buitenunit Toshiba Multi1

 Toshiba VRF-systeem

 

Carrier Aquasnap