Warmtepompen

Loading…

Carrier Lucht - Water Warmtepomp

De Lucht-Water warmtepomp gebruikt voornamelijk buitenlucht voor het verwarmen van uw woning. Deze bron van duurzame energie verlaagt het totale energieverbruik en beperkt de uitstoot van CO2. 

Het principe van een warmtepomp is heel eenvoudig. De zon verwarmt de buitenlucht die door de buitenunit (condensingunit) wordt opgenomen en omgezet in verwarmingscapaciteit.  Vervolgens wordt de warmte via de koudemiddelleidingen naar de binnenunit (hydromodule) getransporteerd. De hydromodule heeft een platen-warmtewisselaar die de warmte van het koudemiddelencircuit naar het watercircuit overbrengt. Uiteindelijk zorgt het watercircuit er voor dat het tapwater, radiatoren, ventilatorconvectoren of vloerverwarming worden verwarmd. In de zomer wordt het proces omgekeerd om de temperatuur in het watercircuit te verlagen. Het watercircuit wordt geregeld door een speciaal bedieningspaneel.

Klik hier voor de folder Carrier Lucht - Water Warmtepompen

----------------------------------------------------------------------------

Techneco Lucht - Water Warmtepomp

De Elga (ELektrische warmtepomp voor de GAsketel) is een energiezuinige lucht-waterwarmtepomp met een binnen- en buitenunit. De kleine binnenunit wordt geplaatst naast een HR-ketel; de hoogrendement buitenunit van Carrier op een dak tot 15 meter van de HR-ketel. De Elga is goed te combineren met modulerende HR-ketels van verschillende merken.

De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht. De warmtepomp voegt deze energie toe aan het water van het centraal verwarmingssysteem. Zodra de buitentemperatuur onder een bepaald niveau komt schakelt de HR-ketel in. De HR-ketel neemt de verwarmingsfunctie dan alleen voor zijn rekening. In de warme perioden is de Elga in staat om de temperatuur in de woning een aantal graden omlaag te brengen. De Elga warmtepomp en de HR-ketel worden aangestuurd door één regeling. Standaard wordt een gebruiksvriendelijke Honeywell Vision Modulation thermostaat meegeleverd. De Elga is gemakkelijk te installeren en met eventuele subsidie extra snel terug te verdienen.

Klik hier voor de folder Techneco Lucht - Water Warmtepompen

----------------------------------------------------------------------------

Atag Water - Water Warmtepomp

De Water-Water warmtepomp maakt gebruik van aarde als energiebron. De aardkost wordt door de zon en magma op een constante temperatuur van circa 10 graden gehouden. Deze gratis energiebron kan uitstekend worden benut voor verwarming en koeling. Ook deze bron van duurzame energie verlaagt het totale energieverbruik en beperkt de uitstoot van CO2.

Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem (d.m.v. een bodem-warmtewisselaar) en zet deze met een compressor (vergelijkbaar met een koelkastcompressor) om in bruikbare warmte. Deze warmte kan in het verwarmingssysteem op verschillende manieren worden benut. Bij voorkeur door aansluiting op vloer- en wandverwarming. Daarnaast is er een boiler die speciaal voor de warmtepomp is ontwikkeld. De geïntegreerde koelwisselaar kan voor koelvermogen zorgen en daarmee voor een aangenaam binnenklimaat zorgen tijdens hoge buitentemperaturen.

Klik hier voor de folder Atag Water - Water Warmtepompen

----------------------------------------------------------------------------

Algmene brochure over de mogelijkheden van Warmtepompen

 

Vraag hier uw offerte aan 

 Warmtepomp Carrier

Carrier Warmtepomp

 

  

Elga warmtepomp

Elga buitenunit

 

 

 Atag Energion