Zonne-energie

Loading…

Op zo'n 150 miljoen kilometer van de aarde bevindt zich een unieke energieleverancier: De Zon. Zonne-energie is eigenlijk geen alternatieve energie meer te noemen. Zonne-energie is nu in alle seizoenen betrouwbaar en rendabel toe te passen voor het verwarmen van zowel water- als verschillende verwarmingsystemen.

Zonne-energie omzetten naar bruikbare (warmte)energie bestaat in principe uit drie stappen: De zonnecollectoren vangen de stralingswarmte van zon- en daglicht op en geven deze door aan een opslagunit, de zonneboiler. In de zonneboiler wordt de warmte van de zonnecollectoren in een voorraadvat opgeslagen. Vanuit de zonneboiler gaat het warme water via de combi-ketel naar de kranen en douche of bad. De combiketel zorgt eventueel voor het naverwarmen van het water uit de boiler, bijvoorbeeld in seizoenen met korte dagen of wanneer meer warm water nodig is dan de capaciteit van de zonneboiler toelaat. Leverancier Atag heeft als enige ook een zonne-energiesysteem ontwikkeld waarbij de zonneboiler en combi-ketel zijn samengevoegd tot één unit, de Q-Solar. (Klik hier voor meer informatie over de Q-solar)

Subsidie van de overheid maakt zonne-energie nu extra betaalbaar. Zeker ten opzichte van traditionele gasverwarming, want na aankoop en installatie is de benodigde zonne-energie gratis en zijn de zonne-energiesystemen praktisch onderhoudsvrij. Er zijn vele voordelen om over te stappen op een zonne-energiesysteem voor warmwater en/of verwarming. Het milieu, de besparing op grondstoffen, minder CO2 uitstoot, het toepassen van duurzame materialen en natuurlijk de rechtstreekse besparing op uw energierekening. Met Heva heeft u een duurzame, betrouwbare en energiezuinige oplossing binnen handbereik. We kunnen u helpen bij het kiezen van de voor u meest geschikte oplossing.

Klik hier voor meer informatie over Atag Zonne-energie

 

 Vraag hier uw offerte aan 

 Q-solar1

 De Q-Solar 

De hybride CV-ketel die primair zonne-energie gebruikt voor verwarming én warm water. Dé duurzame oplossing.