De pelletkachel als verwarming

Loading…

Houtpellets zijn een milieuvriendelijke brandstof op basis van hout. Ze worden gemaakt van houtafval, zoals zaagsel en houtkrullen, afkomstig van zuiver en onbehandeld hout. Het houtafval wordt geperst op hoge temperatuur tot staafjes van 6 of 8mm diameter en ongeveer 3cm lengte. Houtpellets zijn zeer compact en worden met een lage vochtigheidsgraad (+/- 10 %) geproduceerd. Dit zorgt voor een extreem hoog verbrandingsrendement.

Pelletkachels zijn voorzien van een reservoir van ongeveer 15kg. Een volledige zak kan dus rechtstreeks in de kachel gegoten worden. Via een schroef worden de pellets uit het reservoir geschroefd naar de brandhaard. Een ventilator zorgt voor extra lucht en betere verbranding. De meeste kachels hebben een rendement van minstens 80%. Temperatuur, tijdstip van branden, grootte van de vlam, ontsteking en snelheid van de ventilator kan bij de kachels electronisch ingesteld worden door de gebruiker.

De pelletkachel, een nieuwe generatie kachel, helpt u zuinig en comfortabel de winter door. Heva Klimaat & Installatie is leverancier van Thermorossi pelletkachels. Deze kachels, van mooi Italiaans design, zijn van excellente kwaliteit. Ze zijn eenvoudig te installeren, gemakkelijk in gebruik en goedkoop in onderhoud. Met een pelletkachel kunt u al snel tot wel 50% of meer op uw gasrekening besparen.  Bovendien is een pelletkachel CO2-neutraal en dus milieuvriendelijk.

Bekijk hier ons assortiment pelletkachels.

----------------------------------------------------------------------------
Wilt u nog meer weten over dit product, laat dan hieronder uw gegevens achter.

  • Niet alle velden zijn correct ingevuld.