Hoe werkt een airco?

Loading…

Hoe werkt een airco? Elke airco systeem bestaat in de basis uit drie delen: een binnendeel, een buitendeel en een bediening.

Het binnendeel zuigt de lucht aan uit de ruimte en blaast de gekoelde of verwarmde lucht weer uit. Het binnendeel is met koudemiddelleidingen aangesloten op het buitendeel.

Het Toshiba buitendeel zorgt voor circulatie van het koudemiddel en geeft de overtollige warmte of koude af aan de buitenlucht. Met de bediening kan de gewenste instelling van de airconditioner geregeld worden.

Een bediening kan draadloos zijn (infrarood) of bedraad (bedieningspaneel aan de wand), dit hangt o.a. af van het gekozen systeem en de wensen van de gebruiker. Daarnaast biedt TOSHIBA ook een variëteit aan interfaces en centrale regelingen die geïntegreerd kunnen worden in (bestaande) gebouwen.

Al onze airconditioningssystemen zijn zogenaamde warmtepompen. Dat wil zeggen dat de airconditioner niet alleen kan koelen maar ook verwarmen. Zo heeft u het hele jaar door plezier van uw airconditioner, een optimaal binnenklimaat, frisse en schone lucht!

Hoe werkt een airco?

 

 

Mirai web 2017