Zonnepanelen

Loading…

De werking van zonnepanelen is eigenlijk eenvoudig: zonnecellen vangen het licht op en zitten dit om in elektrische energie. Die elektriciteit is gelijkstroom; de omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. De opgewekte elektriciteit kan zo direct in huis worden gebruikt.

Als je meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt. kun je de overtollige energie terugleveren aan het openbare elektriciteitsnet. Dan loopt de elektriciteitsmeter terug en ga je flink besparen op de energiekosten. Voor het opwekken van stroom hebben zonnepanelen niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag levert een zonnecel elektriciteit.

Zonnepanelen gaan zeker 25 jaar mee en vragen weinig onderhoud. Eens per jaar moeten de panelen worden schoongemaakt om vogelpoep, algenaanslag en stof te verwijderen. Afhankelijk van de situatie worden de zonnepanelen gemiddeld met 7 jaar terugverdiend.

Heva wil u graag helpen om te beoordelen of zonnepanelen voor uw specifieke situatie interessant zijn. Hiervoor zijn een aantal gegevens van belang om te komen tot een vrijblijvende scan. Deze gegevens kunt hieronder in het formulier invullen. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken om samen uw specifieke situatie te bespreken.

Klik hier voor een brochure over PV-panelen

Vul hieronder de gegevens over uw specifieke situatie in: 

  • Niet alle velden zijn correct ingevuld.