Zonneboiler

Loading…

Zonne-energie omzetten naar bruikbare (warmte)energie bestaat in principe uit drie stappen:

1. De zonnecollectoren vangen de stralingswarmte van zon- en daglicht op en geven deze door aan een opslagunit, de zonneboiler.
2. In de zonneboiler wordt de warmte van de zonnecollectoren in een voorraadvat opgeslagen.
3. Vanuit de zonneboiler gaat het warme water via de combi-ketel naar de kranen en douche of bad. De combiketel zorgt eventueel voor het naverwarmen van het water uit de boiler, bijvoorbeeld in seizoenen met korte dagen of wanneer meer warm water nodig is dan de capaciteit van de zonneboiler toelaat.

Er zijn vele voordelen om over te stappen op een zonne-energiesysteem voor warm water en/of verwarming. Het milieu, de besparing op grondstoffen, minder Co2 uitstoot, het toepassen van duurzame materialen en natuurlijk de rechtstreekse besparing op uw energierekening.

Hieronder staan enkele voorbeelden van Atag zonneboilers:

ALEC (ATAG Low Energy Concept) is een hybride cv-ketel die zonne-energie gebruikt voor verwarming én warm water met zeer hoge tapwaterprestaties. Het ALEC zonneboilercombi concept  is in staat om zeer kleine vermogens (vanaf 500 watt!) aan het afgiftesysteem te leveren. ALEC benut hierbij primair zonne-energie, zonder concessies te doen aan het (warmwater-) comfort. Het bijzondere van ALEC is dat het buffervat als 'accu' functioneert en energie die niet direct gebruikt wordt, van zowel cv-systeem als van de collectoren, op kan slaan.

Klik hier voor een uitleg van het ALEC systeem.

De Q-Solar, een hybride CV-ketel die zowel voor warmwater als verwarming primair de gratis zonne-energie benut. Een ZonLichtSysteem bestaat uit een Q-Solar en een SolarCollector. Het systeem zet zonne-energie om in warmte en warm water en reageren niet alleen op directe zonnestraling maar ook op licht. Het toevallig aanwezige wolkendek speelt slechts een ondergeschikte rol, vandaar de term ZonLichtSysteem. Ideaal in combinatie met vloerverwarming.

Zonneboilers, zoals de EcoNorm, CBSolar of CBHotTop zijn oplossingen waarbij de zonne-energie alleen voor warm water wordt gebruikt. Hier moet apart een cv-ketel bij worden gekozen.

Klik hier voor een folder over de Q-solar en de andere zonneboilers van Atag.

----------------------------------------------------------------------------
Wilt u nog meer weten over dit product, laat dan hieronder uw gegevens achter.

  • Niet alle velden zijn correct ingevuld.