Zonneboiler Rivusol

Loading…

Een Rivusol-zonnewarmtesysteem bestaat dus uit een collector van vacuümbuizen die op je dak wordt gemonteerd en zonlicht opvangt en omzet in warmte. Daarnaast bestaat het systeem uit een goed geïsoleerd opslagvat, waarin je kraanwater wordt voorverwarmd. Zodra de temperatuur in de zonnecollectoren op je dak oploopt, gaat er een pomp in een gesloten circuit draaien. Via deze pomp wordt de warmte van de collector naar het opslagvat getransporteerd. Vervolgens zal de temperatuur oplopen. Zodra de collectortemperatuur te laag is om het opslagvat verder te verwarmen, zal de pomp stoppen. Gedurende de dag wordt op deze manier het opslagvat geleidelijk warmer. Op hele mooie dagen kan de temperatuur oplopen tot 85 °C. Bekijk hier het proces.

Hieronder is het proces afgebeeld:
Rivusol
Er zijn verschillende pakketten van Rivusol:
1. Aquatel
Dit pakket zorgt voor een minimum aan ruimtebeslag. Toch realiseer je een flinke besparing op je stookkosten, want een Aquatel systeem kan voorzien in ruim de helft van je warmwater verbruik voor je badkamer en keuken. 

2. Aquatel Flat
Dit pakket is vergelijkbaar met de Aquatel, maar dan met een esthetische vlakke plaat collector in plaats van de vacuümbuizen.

3. Radiant
Met dit pakket combineer je warmwater met lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming. Door de zonneboiler een aanzienlijk deel van je vloerverwarming en warmwaterverbruik voor z'n rekening te laten nemen, kun je flink op je stookkosten besparen. 

4. Thermal en Thermal combi
Met het Thermal pakket combineer je warm tapwater met het verwarmen van je zwembad. Omdat de meeste buitenzwembaden alleen in de zomer worden verwarmd, is er ook het Thermal Combi pakket. Hiermee verwarm je in de zomer je zwembad , enin de koudere maanden vooerziet het systeem je vloerverwarming van warmwater. 

5. Splash
Het Splash pakket is speciaal ontwikkeld voor het verwarmen van je zwembad. Verleng je zwemseizoen en geniet optimaal én duurzaam van je zwembad, omdat je met zonnewarmtje zwembad tot 50m2 heerlijk verwarmt, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

Brochure Rivusol Compleet
----------------------------------------------------------------------------
Wilt u meer informatie over de zonneboiler systemen van Rivusol, laat dan hieronder uw gegevens achter.

  • Niet alle velden zijn correct ingevuld.